Vinden Är Fri

Information och Anmälan kring lägerveckorna 2024


Tyresö Skeppslags Seglarläger för Barn

15 - 19 Juni

Klicka här för att komma till anmälan


Tyresö Skeppslags Seglarläger för Ungdomar

24 - 28 Juni

Klicka här för att komma till anmälan

Sista anmälningsdag och betalningsdag är 15/5. Vad seglar vi?

Vi seglar i huvudsak Optimist-jollar och Laser-jollar men vi tar även emot andra joller typer i samma storleks klasser som dessa. 

De yngsta nybörjarna seglar 1 till 2 barn i jollar tillsammans med en kompis eller ledare men kan också behöva en egen Optimist för att kunna prova på det. 

Alla deltagare seglar Optimist, Laser eller annan likvärdig jolle.

Alla barn behöver ha en egen jolle under lägret, har man inte någon egen så behöver man hyra det.

Man kan hyra Optimistjolle via Tyresöskeppslag till en kostnad av 900kr (anges i anmälningsformuläret)

Alla andra deltagare på seglarlägret tar själv med Optimist, Laser eller annan likvärdig jolle som är sjöduglig och i seglingsbart skick. 

Länk till Utrustnings Lista

Tyresö Skeppslag är anslutet till Svenska Seglarförbundet och det finns möjlighet att ta seglarmärken.


Tid och Plats 

Vi håller på mellan klockan 9–16 varje dag.

Vi håller till vid Nytorps Båtklubb på Tyresö Brevik.


Krav för att få vara med på lägret

Krav för att få vara med och segla: 

För Laser


Matsäck och Mellanmål

Matsäck till lunch och mellanmål under lägerveckan tar ditt barn med själv och skall vara packad i den vattentäta packningen. Lunch och mellanmål förtärs i naturen och kan därför inte värmas.


Vi behöver ledare och följebåtar!

Seglarlägrets genomförande förutsätter att deltagarnas föräldrar hjälper till som seglingsledare eller hjälpledare på sjön eller med någon uppgift på land under lägret eller med förberedelser. Nya ledare, ungdomar och föräldrar till barnen med seglarkunskaper och sjövana är välkomna att förstärka ledarteamet. Hjälpledare är en person som inte behöver ha tidigare seglar- eller sjövana. Rollen innebär att med olika sysslor hjälpa till med lägrets genomförande. Exempelvis innan lägret klippa gräs, resa tält och förbereda material, samt efter avslutningen hjälpa till att städa, samla ihop och sortera material inför förvaring.

Vi behöver också god tillgång till följebåtar under lägret. Ange i anmälan om du kan ställa upp som seglingsledare eller hjälpledare och om du har en motorbåt att ta med eller låna ut!


Anmälan

Fyll i anmälningsformuläret på denna sida.

Sista anmälningsdag är 30 April.

Intresset för deltagande i seglarlägret är stort, så vi kan bli tvungna att begränsa antalet deltagare utifrån principen först-till-kvarn. Vidare gäller att barn med föräldrar som är seglingsledare eller hjälpledare under lägret ges förtur till de platser som finns.

Bekräftelse om plats på lägret skickas ut per mail i slutet av april.

Vill du segla mera kolla in våra seglar grannar.

Tyresö Strands båtklubb https://www.svenskalag.se/tyreso-strands-batklubb  

Trollbäckens Båtsällskap https://www.trbs.se/batklubben/segel-och-motorsektionen/seglarskola/verksamhet/  

Tyresö Båtklubb https://tyresobatklubb.se/anmalan/

Om

Tyresö Skeppslag är en ideell förening som bygger på föräldrars och barns engagemang. Föreningen anordnar och driver segelskola minst en gång per år. Föreningen har anordnat seglarläger för barn och ungdomar i 40 år. Vi håller till i Kalvfjärden i Tyresö, nedanför Brevik skola. Varje år brukar ett 50-tal barn vara med – många med någon koppling till livet på Tyresö Brevik.

När du anmäler ditt barn till Seglarlägret, så är det viktigt att du även meddelar vilka möjligheter du har att vara med och hjälpa till med lägret. Ju fler vi är som hjälper till desto lättare blir lägret att genomföra och våra barn kan få den bästa tänkbara utbildning i hur man hanterar en segelbåt, sjövett och ha kul så klart.